Zoete zonde met gerstkorrels, vijg en walnoot

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 gr gerstkorrels
  • 200 ml water
  • 4 eetlepels honing
  • 4 gedroogde vijgen
  • 40 gr walnoot
  • 250 ml room
  • 250gr mascarpone

Bereiding

  1. Klop de room half stijf, voeg 3 eetlepels honing en de mascarpone toe en klop vervolgens verder tot een stijf geheel
  2. Zet de opgeklopte room in een spuitzak in de koeling
  3. Breng de gerstkorrels aan de kook met het water… (Dit duurt zo’n 15 min)
  4. Als al het water opgekookt is voeg je 1 eetlepel honing toe
  5. Snijd de vijgen in fijne stukjes en hak de walnoten fijn, voeg dit toe aan de gerstkorrels (laat dit afkoelen in de koeling)
  6. Neem een dessertglas en wissel een laag met room af met een laagje van het gerstmengsel
  7. Werk je glas af met wat walnoten
  8. Zet minstens 1 uur in de koeling om wat op te stijven

Dit is een recept van blogger Abdelkarim Bellafkih (Koken met Karim).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content