Zoete zonde met gerstkorrels, vijg en walnoot
21-12-2018, 15:30
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:11
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gr gerstkorrels
- 200 ml water
- 4 eetlepels honing
- 4 gedroogde vijgen
- 40 gr walnoot
- 250 ml room
- 250gr mascarpone
Bereiding
- Klop de room half stijf, voeg 3 eetlepels honing en de mascarpone toe en klop vervolgens verder tot een stijf geheel
- Zet de opgeklopte room in een spuitzak in de koeling
- Breng de gerstkorrels aan de kook met het water… (Dit duurt zo’n 15 min)
- Als al het water opgekookt is voeg je 1 eetlepel honing toe
- Snijd de vijgen in fijne stukjes en hak de walnoten fijn, voeg dit toe aan de gerstkorrels (laat dit afkoelen in de koeling)
- Neem een dessertglas en wissel een laag met room af met een laagje van het gerstmengsel
- Werk je glas af met wat walnoten
- Zet minstens 1 uur in de koeling om wat op te stijven
Dit is een recept van blogger Abdelkarim Bellafkih (Koken met Karim).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier