Zoete omelet

c2784287a46e85779c4f4b8afd1a1702

Een omelet bestaat in honderden variëteiten. Heb je er ooit al aan gedacht om ook eens een zoete omelet te serveren? Lekker bij het ontbijt of als vieruurtje.

Een omelet bestaat in honderden variëteiten. Heb je er ooit al aan gedacht om ook eens een zoete omelet te serveren? Lekker bij het ontbijt of als vieruurtje.

Voor 4 personen

6 eieren

3 tl poedersuiker

1 el bloem

15 g ongezouten boter

4 sneden brood (brioche, suikerbrood)

kersen-, frambozen- of aardbeien jam of compote

Bereiding

1. Breek de eieren in een flinke kom en voeg suiker en bloem toe. Sla alles met een klopper los.

2. Verwarm een klontje boter in een bakpan en giet het beslag in de pan als de boter begint te schuimen. Zet het vuur op middelgroot. Wanneer de bodem goudkleurig is, steek je de randen van de omelet met een spatel los en keer je de koek voorzichtig. Na twee minuten is ook de andere gebakken.

3. Serveer de zoete omelet warm, indien gewenst bestrooid met poedersuiker en samen met sneden getoast brood en een kommetje vruchtenjam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content