Zinderend zuiders: pasta al limone met hotsaus

© Leen Wouters

Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor pasta al limone met hotsaus.

Een klassieker in een pittig jasje, dat is onze twist op de pasta al limone.

350 g spaghetti of linguine
1 citroen
150 ml room
100 g ongezouten roomboter
Zwarte peper en zout
2 el Limonhello Hot Sauce van White Whale Sauces
80 g Parmezaanse kaas

1. Kook de pasta al dente in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers, terwijl de pasta kookt, de citroen uit, rasp de schil en zet opzij.

2. Doe de room, het citroensap en de citroenrasp in een pan. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat pruttelen tot de saus iets dikker wordt. Voeg nu ook de boter in stapjes toe en meng tot alles lekker romig is. Breng op smaak met peper en zout en de Limonhello Hot Sauce.

3. Giet de pasta af en doe die bij de saus in de pan. Meng alles goed door elkaar op een laag vuur, zodat de pasta de saus goed opneemt. Voeg eventueel wat kookwater toe als de saus te dik is geworden.

4. Serveer de pasta met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en eventueel nog wat extra Limonhello.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content