Zeewolf à la Catalane is een zuiders stoofpotje van tomaat met ovengebakken vis.
Voor 4 personen
- 1 zeewolf van ongeveer 500 g
- 1 ui
- 500 gr tomaten
- 1 bosje tijm
- 1 bosje laurier
- 1 bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml witte wijn
- 1 eetlepel zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 ansjovisfilets
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
- De zeewolf door de vishandelaar laten schoonmaken. De oven voorverwarmen op 220°C. De vis, in een vuurvaste schotel, besprenkelen met de helft van de olie, peper en zout toevoegen en gedurende 15 minuten in de oven plaatsen. De vis na 7,5 minuten omdraaien.
- De ui en de look schillen en fijnhakken. De tomaten pellen en ontpitten. De gehakte ui in de rest van de olie laten wegsmelten, de in stukken gesneden tomaten toevoegen, het bosje tijm, laurier, peterselie, look en de wijn, zout en peper toevoegen en gedurende 30 min. op een zacht vuurtje laten sudderen. Af en toe roeren. Daarna de olijven, kappertjes en de in stukken gesneden ansjovis toevoegen.
- Schik de zeewolf op een schotel en giet de saus erover. Serveer de zeewolf à la Catalane met Creoolse rijst.
Recept: Ditlier Sandrin van ‘Bleu de Toi’ (Brussel)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier