Zeebaars met hibiscus, sesam, sake
Een recept van Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus
Een recept van Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus
400 gr zeebaars gefileerd 200 gr water
200 gr zure room 40 gr sake
4 ijspegel 25 gr citroensap
50 gr groene kruiden 15 gr suiker
1 ei 1 gr zout
40 gr mosterd
2 dl sesamolie
30 gr sesamzaad
10 gr sushi-azijn
5 gr sojasaus
10 gr hibiscus
100 gr water
25 gr citroensap
25 gr suiker
1 gr zout
Zeebaars: Ontgraten en schoonmaken. De vis in plakjes snijden en kruiden met citroenolie, peper, zout en Iranees citroenkruid. IJspegel Schoonmaken, in fijne plakjes snijden en in ijswater leggen.
Sesam: Een dressing maken met ei, mosterd, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en gebrande sesamzaadjes.
Hibiscus: Het water op kookpunt brengen. Hibiscus, suiker, citroensap en zout erin. Dit laten trekken en dan passeren. 2 Gelatineblaadjes eronder mengen en laten opstijven. Door een zeef passeren.
Sake: Al de ingrediënten mengen. En systematisch schilferijs maken in diepvries.
Bordschikking :
In een rond diep bord, langs de rand, de bereidingen presenteren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier