Zandkoekjes
10-06-2011, 10:18
Bijgewerkt op: 22-11-2024, 17:58
Makkelijk en snel! Deeg dat overblijft kan bovendien de diepvriezer in voor een latere batch zandkoekjes.
Ingrediënten
- 225 g boter
- 175 g suiker
- 200 g broyage, gemengd van 100 g suiker en 100 g fijngemalen amandelen
- snuifje zout
- 2 eieren
- 400 g bloem
Bereiding
- Meng de boter, suiker en de broyage goed en wrijf met de handpalm op tafel. Voeg eieren, zout en bloem toe en blijf goed wrijven.
- Vorm het deeg tot worstjes met een doorsnee van 3 à 4 cm. Laat het deeg een paar uur in de koelkast rusten en snij het daarna in schijfjes van 1 cm. Snij er eventueel vormpjes uit met een koekjescutter.
- Leg de plakjes op een met boter ingesmeerde bakplaat en bak de zandkoekjes 10 minuten op 210 °C. Bak tot lichte verkleuring optreedt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier