Zandkoekjes

zandkoekjes
© Getty

Makkelijk en snel! Deeg dat overblijft kan bovendien de diepvriezer in voor een latere batch zandkoekjes.

Ingrediënten

  • 225 g boter
  • 175 g suiker
  • 200 g broyage, gemengd van 100 g suiker en 100 g fijngemalen amandelen
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 400 g bloem

Bereiding

  1. Meng de boter, suiker en de broyage goed en wrijf met de handpalm op tafel. Voeg eieren, zout en bloem toe en blijf goed wrijven.
  2. Vorm het deeg tot worstjes met een doorsnee van 3 à 4 cm. Laat het deeg een paar uur in de koelkast rusten en snij het daarna in schijfjes van 1 cm. Snij er eventueel vormpjes uit met een koekjescutter.
  3. Leg de plakjes op een met boter ingesmeerde bakplaat en bak de zandkoekjes 10 minuten op 210 °C. Bak tot lichte verkleuring optreedt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content