Voor 4:

200 g zeer verse zalmfilet, 1 sjalot, sap en geraspte schil van 1 limoen, 2 el druivenpitolie, 4 sneden witbrood, 1 à 2 handenvol postelein, 2 el Engelse cranberrysaus, 2 el kruidenkaas

Bereidingswijze:

Spoel de zalmfilet en dep droog. Hak fijn met een mes. Pel en snipper de sjalot. Meng de gesnipperde sjalot met het sap en de geraspte schil van de limoen, de druivenpitolie en de fijngehakte zalm. Kruid met peper en zout.

Leg een snee witbrood op elk bord en snij er een ster uit met een stervormige uitsteekvorm. Laat de uitsteekvormpjes liggen en vul op met de zalmtartaar. Haal de vormpjes voorzichtig weg en werk de borden af met postelein, cranberrysaus en kruidenkaas.

Voor 4:200 g zeer verse zalmfilet, 1 sjalot, sap en geraspte schil van 1 limoen, 2 el druivenpitolie, 4 sneden witbrood, 1 à 2 handenvol postelein, 2 el Engelse cranberrysaus, 2 el kruidenkaasBereidingswijze:Spoel de zalmfilet en dep droog. Hak fijn met een mes. Pel en snipper de sjalot. Meng de gesnipperde sjalot met het sap en de geraspte schil van de limoen, de druivenpitolie en de fijngehakte zalm. Kruid met peper en zout. Leg een snee witbrood op elk bord en snij er een ster uit met een stervormige uitsteekvorm. Laat de uitsteekvormpjes liggen en vul op met de zalmtartaar. Haal de vormpjes voorzichtig weg en werk de borden af met postelein, cranberrysaus en kruidenkaas.