Yoghurtmousse met rood fruit
Een dessert is de kroon op elke maaltijd. De combinatie van een zachte yoghurtmousse met aardbeien of ander seizoensfruit is simpel, mooi en lekker.
Voor 4 personen
450 ml volle yoghurt (bij voorkeur Griekse)
2 blaadjes gelatine
1/2 kl vanille-extract
50 g + 100 g fijne suiker
sap van 1 citroen
250 g aardbeien of ander rood seizoenfruit
blaadjes munt
Bereiding
1. Meng 50 g fijne suiker, de helft van het citroensap, het vanille-extract en de yoghurt. Doe ongeveer 1 dl van dit mengsel in een pannetje en zet op zacht vuur. Week ondertussen de gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan het warme mengsel. Roer tot alle gelatine volledig is opgelost en voeg daarna de rest van het yoghurtmengsel toe. Giet in glaasjes en laat afkoelen in de koelkast.
2. Laat de gehalveerde aardbeien (of andere seizoenvruchten) met de suiker en de rest van het citroensap 5 minuten stoven in een pannetje. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3. Haal de yoghurtmousse uit de koelkast, schep er een eetlepel fruit op en werk af met een blaadje verse munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier