Yoghurtcake met witte chocolade en mango

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

“Negen van de tien personen houden van chocolade, de tiende liegt.” Dit zalige citaat van John. G. Tullius én de yoghurtcake met chocolade en mango komen uit het boek Choc Addict, boordevol basistechnieken en chocoladerecepten.

Voor 6-8 personen

  • 375 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 125 g natuuryoghurt
  • 62,5 g neutrale olie
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g rietsuiker (basterdsuiker)
  • 1 mango
  • 150 g witte chocolade

Benodigdheden

  • Fijne zeef
  • Ronde vorm
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop in een kom energiek de eieren met de yoghurt. Voeg de olie ende riet- en poedersuiker toe. Meng goed. Voeg in drie gedeelten de bloem met het bakpoeder toe. Roer het beslag goed door.
  3. Schil de mango en snijd in blokjes.
  4. Hak de chocolade grof in stukjes.
  5. Voeg voorzichtig de blokjes mango en de chocoladestukjes door het beslag.
  6. Bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 tot 35 minuten.
  7. Haal de yoghurtcake met chocolade en mango uit de oven en laat afkoelen.

Uit: Choc Addict, Aurélie Desgages en Thomas Feller (Lannoo).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content