Yoghurtcake met appel en tijm
10-06-2011, 09:40
Bijgewerkt op: 11-08-2024, 12:30
Voor 6 à 8 personen
- 1 el bruine suiker
- 125 g boter, op kamertemperatuur
- 125 g suiker
- 2 grote eieren, gesplitst
- 1/4 theelepel amandelessence
- 1 theelepel fijngehakte verse tijm
- 125 g gemalen amandelen
- 50 g zelfrijzende bloem
- 150 g Griekse yoghurt
- 200 g Cox Orange-appels
- mascarpone met poedersuiker
- enkele tijmblaadjes voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ronde springvorm van 20 cm en bekleed hem met bakpapier. Bestrooi de bodem met de bruine suiker.
- Roer de boter en suiker schuimig. Voeg de eierdooiers, amandelessence en tijm toe en roer dan voorzichtig de amandelen, bloem en yoghurt door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en roer ze eveneens voorzichtig door het beslag.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel deze over de bodem van de springvorm. Giet het beslag over de appelschijfjes en zet de vorm 1 uur in de oven.
- Haal de yoghurtcake uit de oven, draai hem uit op een schotel en dien hem warm of lauw op met de gesuikerde mascarpone. Werk af met enkele tijmblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier