Voor 4 personen

Door zijn naam en reputatie (licht giftig, medicinaal) zijn de bloemen van de boerenworm niet meteen aantrekkelijk om in de keuken te gebruiken. Maar goed gedoseerd wordt zijn bittere smaak zeer aangenaam en komt er zelfs een vleugje zoet, anijsachtig aroma vrij. Boerenworm doet het ook goed bij alles waarin je vanille zou gebruiken: ijs, cake, pannenkoeken. Kan gedroogd worden en bewaard als specerij.

250 g bloemige aardappel, gekookt

250 g wortel, gekookt

1 dl gefermenteerd wortelsap of zachte azijn

3 dl volle melk

2 dl room

Peper en zout

1 kl gedroogde boerenwormbloemetjes

Bereidingswijze

1. Verwarm alle ingrediënten tot het kookpunt.

2. Mix kort en duw de mousseline door een zeef.

3. Giet in de espumafles en sluit af. Draai er 2 gaspatronen op en schud stevig.

4. Spuit vlak voor het serveren in een kommetje.

Voor 4 personenDoor zijn naam en reputatie (licht giftig, medicinaal) zijn de bloemen van de boerenworm niet meteen aantrekkelijk om in de keuken te gebruiken. Maar goed gedoseerd wordt zijn bittere smaak zeer aangenaam en komt er zelfs een vleugje zoet, anijsachtig aroma vrij. Boerenworm doet het ook goed bij alles waarin je vanille zou gebruiken: ijs, cake, pannenkoeken. Kan gedroogd worden en bewaard als specerij.250 g bloemige aardappel, gekookt250 g wortel, gekookt1 dl gefermenteerd wortelsap of zachte azijn3 dl volle melk2 dl roomPeper en zout1 kl gedroogde boerenwormbloemetjesBereidingswijze1. Verwarm alle ingrediënten tot het kookpunt.2. Mix kort en duw de mousseline door een zeef.3. Giet in de espumafles en sluit af. Draai er 2 gaspatronen op en schud stevig.4. Spuit vlak voor het serveren in een kommetje.