Wortelcake met gember en mascarponeroom met amaretto
09-06-2011, 09:12
Bijgewerkt op: 22-10-2024, 16:35
Een wortelcake heeft een heel typische lekkere smaak. Deze is heerlijk kruidig en luchtig en eenvoudig te bereiden. Serveer de wortelcake met een frisse toets mascarponeroom
Voor 12 personen
- 200 g bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 koffielepels gemberpoeder
- 1 koffielepel vierkruidenpoeder
- 1/2 koffielepel zout
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 2 dl olijfolie
- 2 el gembersiroop
- 350 g geraspte wortelen
- 150 g amandelpoeder
- 2 el gekonfijte gember
- 25 g amandelschilfers
Voor de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 100 g Griekse yoghurt
- 3 el amaretto
- 1 el poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Beboter een bakvorm van 22 cm en bekleed hem met bakpapier.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, de specerijen en het zout. Klop de eieren schuimig met de suiker en gembersiroop. Voeg tijdens het kloppen de olijfolie in een dun straaltje toe. Schep dit mengsel door de bloem en roer er dan de wortelen, amandelen en fijngehakte gember door. Giet het beslag in de bakvorm en strooi er de amandelschilfers over.
- Bak de cake 90 minuten in de oven. Laat hem afkoelen in de vorm.
- Roer alle ingrediënten voor de mascarponeroom door elkaar. Geef een lepel mascarponeroom bij elke portie wortelcake.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier