Worst en appel met stamppot van aardappel en rodekool

4e8880bf1cb7de8111e806d768ecdacc

De ideale maaltijd om klaar te maken na een lange werkdag. No nonsense.

Voor 4 personen

  • 1 rodekool
  • 3 appels
  • 100 g boter
  • 1 el suiker
  • 1/8 l rode wijn
  • 1/8 l rodewijnazijn
  • 1 ui
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1/2 kaneelstok
  • 500 g aardappelen
  • 2 el citroensap
  • 4 worsten
  • 1 dl warme melk
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

1. Was de rodekool, snijd doormidden en verwijder harde stukken. Rasp in stroken. Schil een appel, snijd (zonder klokhuis) in blokjes. Laat 50 g boter smelten in een grote pan. Voeg de blokjes appel toe, bestrooi met suiker, bak licht. Voeg de kool toe en laat lichtjes stoven. Voeg wijnazijn en wijn toe. Besteek de ui met kruidnagel, voeg met laurier en kaneelstok toe. Dek af, laat 40 min. sudderen. Kook intussen de aardappelen gaar.

2.Schil de appels, snijd (zonder klokhuis) in plakjes. Besprenkel met citroensap en bak goudbruin met wat boter. Bak de worsten goed. Giet de aardappels af voeg warme melk en 50 g boter toe. Haal de ui, de kaneelstok en het laurierblad uit de kool. Voeg de kool toe aan de aardappelen. Stamp, kruid bij met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel over warme borden, versier met schijfjes appel. Voeg de versneden worst toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content