Wittechocolade-ijs met gekonfijte vruchten
Voor 4:
Voor 4:
3 eieren
1 vanillestokje
60 g poedersuiker
120 g witte chocolade
3 dl slagroom
1 tl speculaaskruiden
1 tl citroensap
100 g pure chocolade, geraspt
30 g gekonfijte citroenschil, gehakt
30 g gekonfijte sinaasappelschil, gehakt
een scheutje plantaardige olie voor de vorm
een trosje rode aalbessen voor de afwerking
Bereidingswijze:
Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en hou opzij.
Doe de eierdooiers in een diepe kom. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes en de poedersuiker toe aan de eierdooiers. Klop het geheel in een bain-marie op tot een bleek-romige massa (sabayon).
Smelt de witte chocolade in een andere bain-marie en spatel door de sabayon. Haal van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon volledig is afgekoeld.
Klop de slagroom op met de speculaaskruiden. Klop de eiwitten stijf met het citroensap. Spatel eerst de opgeklopte eiwitten en dan de slagroom door de afgekoelde sabayon. Voeg ook de geraspte chocolade en de gekonfijte citrusschil toe.
Vet een metalen vorm in met olie en bekleed met plasticfolie; laat de folie een beetje over de randen hangen. Vul met het chocolademengsel en strijk het oppervlak glad. Zet minstens 5 uur in de diepvriezer om op te stijven.
Vorm bolletjes van het wittechocolade-ijs met een ijsschep. Werk af met de rode aalbessen en, indien gewenst, een mooi
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier