Witte pizza met peer en gorgonzola

87f2d03a1152a5e9fe0f3012261040ae

Een bijzonder lekkere pizza voor wie niet van rode saus houdt.

Een bijzonder lekkere pizza voor wie niet van rode saus houdt.

Voor 4 personen

olijfolie van goede kwaliteit

500 g bloem

25 g gist

snuifje zout

2 dikke doyennéperen

2 el rietsuiker

400 g gorgonzola

raketsla

Bereiding

1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in een kopje, doe er een beetje lauw water bij en roer glad. Doe de gist in het kuiltje en laat enkele minuten rusten. Voeg 1/4 liter lauw water en een snuifje zout toe en kneed tot een glad deeg. Laat 1/2 uur rijzen op kamertemperatuur.

2. Snijd de peren in schijfjes, bestrooi met rietsuiker en laat 1/2 uur rusten. Rol het deeg uit en leg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer in met goede olijfolie. Schik er de schijfjes peer en stukjes gorgonzola op en besprenkel met wat olijfolie.

3. Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C. Versier voor het opdienen met raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content