Voor 4:

1 vanillestokje

1 dl room

3 el vanillewodka

250 g witte chocolade

zilveren suikerparels en eetbare bloemen, voor de afwerking

Voor de garnituur:

1 eiwit

1 el suiker

750 g diepgevroren bosvruchten, o.a. bosbessen, frambozen, rode aalbessen, bramen

gemalen kardemom, voor de afwerking

Splijt het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe in een vuurvaste kom met de room en de wodka. Zet de kom bovenop een pan met pruttelend water en verwarm zachtjes.

Breek de witte chocolade in stukjes en laat smelten in de room. Roer de chocolade glad en hou warm. Verdeel het nog diepgevroren fruit op dessertbordjes. Lepel er de warme chocoladefondue over, werk af met een snuifje gemalen kardemom, enkele suikerparels en bloemen en serveer meteen.

Tip: voor een niet-alcoholische versie vervang je de wodka door fruitsap.

Voor 4:1 vanillestokje1 dl room3 el vanillewodka250 g witte chocoladezilveren suikerparels en eetbare bloemen, voor de afwerkingVoor de garnituur:1 eiwit1 el suiker750 g diepgevroren bosvruchten, o.a. bosbessen, frambozen, rode aalbessen, bramengemalen kardemom, voor de afwerkingSplijt het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe in een vuurvaste kom met de room en de wodka. Zet de kom bovenop een pan met pruttelend water en verwarm zachtjes.Breek de witte chocolade in stukjes en laat smelten in de room. Roer de chocolade glad en hou warm. Verdeel het nog diepgevroren fruit op dessertbordjes. Lepel er de warme chocoladefondue over, werk af met een snuifje gemalen kardemom, enkele suikerparels en bloemen en serveer meteen.Tip: voor een niet-alcoholische versie vervang je de wodka door fruitsap.