Witte chocoladefondue met vanille, zeezout en ijskoude bessen
Voor 4:
Voor 4:
1 vanillestokje
1 dl room
3 el vanillewodka
250 g witte chocolade
zilveren suikerparels en eetbare bloemen, voor de afwerking
Voor de garnituur:
1 eiwit
1 el suiker
750 g diepgevroren bosvruchten, o.a. bosbessen, frambozen, rode aalbessen, bramen
gemalen kardemom, voor de afwerking
Splijt het vanillestokje in de lengte in tweeƫn en schraap er de zaadjes uit. Doe in een vuurvaste kom met de room en de wodka. Zet de kom bovenop een pan met pruttelend water en verwarm zachtjes.
Breek de witte chocolade in stukjes en laat smelten in de room. Roer de chocolade glad en hou warm. Verdeel het nog diepgevroren fruit op dessertbordjes. Lepel er de warme chocoladefondue over, werk af met een snuifje gemalen kardemom, enkele suikerparels en bloemen en serveer meteen.
Tip: voor een niet-alcoholische versie vervang je de wodka door fruitsap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier