Witte-chocolade-ijs met advocaat

Witte-chocolade-ijs met advocaat
© Getty

Een fris bordje van witte-chocolade-ijs met advocaat. Dit dessert dien je minstens een halve dag op voorhand te bereiden.

Voor 4 personen
  • 200 g witte chocolade
  • 4 eetlepels melk
  • 1,5 dl room
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels fijngehakte amandelen
  • 20 frambozen
  • enkele muntblaadjes
  • 4 glaasjes amaretto
Saus
  • 100 g bittere chocolade
  • 2 eetlepels melk
Bereiding
  1. Doe de witte chocolade met de melk in een kom en zet deze in heet water. Laat de chocolade au bain-marie al roerend zachtjes smelten. Rooster de gehakte amandelen onder de grill. Haal de pan en de kom met de gesmolten chocolade van het vuur en veog de geroosterde amandelen toe.
  2. Roer de advocaat bij de chocolade. Roer goed. Laat een weinig afkoelen. Spatel de tot sneeuw geklopte eiwitten en de stijfgeklopte room door de chocolademassa.
  3. Verdeel de massa over vier vormpjes en druppel nog een weinig advocaat boven op de witte chocolademousse. Zet in de diepvriezer.
  4. Wanneer het witte-chocolade-ijs klaar is voor gebruik, verwijder je de vormpjes. Zet het ijs op vier borden. Verwarm de bittere chocolade met de melk in een pannetje op klein vuur.
  5. Versier de bordspiegel met strepen getrokken van bittere chocolade en enkele frambozen. Dien op met een glaasje amaretto waarin je een framboosje en een muntblaadje hebt gestoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content