Deze witloofsoep met gember kun je op originele manier presenteren door wat goudkleurig gebakken witloof op een torentje in het midden van het bord te plaatsen.
Voor 4 personen
- 500 g witloof
- 1 aardappel
- 2,5 cm gember
- 1 teen knoflook
- 1 l kippenbouillon
- 1 dl room
Bereiding
- Spoel het witloof en laat goed uitlekken. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Schil de gember, pel de ui en de look en hak alles fijn. Stoof aan in wat bakboter en blus de warmte in de pan met kippenbouillon. Voeg de aardappel toe en laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn.
- Snijd het witloof overlangs middendoor en snijd de helften in fijne reepjes. Bak deze in een pan goudkleurig aan.
- Mix de soep, breng op smaak en druk de soep met behulp van een houten lepel door een zeef. Neem een ring en doe daar wat witloof in. Lepel de hete witloofsoep met gember rond het witloof en voeg eventueel een beetje room toe. Verwijder de ring.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier