Voor 4:

1 kg grondwitloof, 1 appel, 1 dl zonnebloemolie, 3 el rode wijnazijn, peper en zout, 4 beulingen (zwarte pensen), boter, groene kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

Snij het witloof fijn. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snij de appel in kleine blokjes en meng onder het witloof. Kruid met olie, azijn, peper en zout. Schik op de borden. Verwijder het vel van de beulingen, snij in plakken van 1,5 cm dik en bak deze krokant in boter. Serveer op de salade. Werk af met groene kruiden naar keuze.

Voor 4: 1 kg grondwitloof, 1 appel, 1 dl zonnebloemolie, 3 el rode wijnazijn, peper en zout, 4 beulingen (zwarte pensen), boter, groene kruiden naar keuzeBereidingswijze:Snij het witloof fijn. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snij de appel in kleine blokjes en meng onder het witloof. Kruid met olie, azijn, peper en zout. Schik op de borden. Verwijder het vel van de beulingen, snij in plakken van 1,5 cm dik en bak deze krokant in boter. Serveer op de salade. Werk af met groene kruiden naar keuze.