Witloofsalade met beuling en appel
09-03-2016, 17:55
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:59
Dit is het perfecte recept om snel een lekker hapje tevoorschijn te toveren: een plakje gebakken beuling op een bedje van rauw witloof en appel.
Dit is het perfecte recept om snel een lekker hapje tevoorschijn te toveren: een plakje gebakken beuling op een bedje van rauw witloof en appel.
Voor 4 personen
- 1 kg grondwitloof
- 1 appel
- 1 dl zonnebloemolie
- 3 el rodewijnazijn
- peper en zout
- 4 beulingen (zwarte pensen)
- boter
- groene kruiden naar keuze
Bereiding
1. Snijd het witloof fijn. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de appel in kleine blokjes en meng onder het witloof. Kruid met olie, azijn, peper en zout. Schik op de borden.
2. Verwijder het vel van de beulingen, snijd in plakken van 1,5 cm dik en bak deze krokant in boter. Serveer op de salade. Werk af met groene kruiden naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier