Maak een account aan en switch eenvoudig tussen jouw favoriete magazines

Proeven van la primavera: zo maak je minestrone met pistachepesto en fregola

© Bram Debaenst

Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een frisse, lentegroene minestrone.

Fregola is een pastasoort afkomstig uit Sardinië, je kunt eventueel ook parelcouscous gebruiken. Extra tip: strooi wat bicarbonaat mee in de bouillon om de groenten mooi groen te houden.

Voor 4 personen
VOOR DE MINESTRONE
200 g fregola
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels selder,
1 courgette
150 g groene asperges
150 g doperwten (vers of uit de vriezer)
1 liter groentebouillon
2 el olijfolie, peper en zout
VOOR DE PESTO
50 g ongezouten pistachenoten,
30 g parmezaan
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook,
4 el olijfolie
Sap van ½ citroen,
Peper en zout
VOOR DE AFWERKING
150 g stracciatella (of burrata als alternatief)
Handvol pistachenoten, grofgehakt
Citroenrasp

1. Doe voor de pesto de pistachenoten, basilicum, knoflook en parmezaan in een keukenmachine. Mix tot een grove massa. Voeg de olijfolie en citroensap toe en mix verder tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel en snijd de bleekselderij fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en de asperges in drie stukken. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en selder glazig. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.

3. Voeg de fregola toe en kook tien minuten in de bouillon. Voeg na vijf minuten de groene asperges en doperwten toe, zodat ze op het einde nog een tikkeltje al dente zijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen. Lepel enkele schepjes stracciatella in elk bord. Werk af met een lepeltje pistachepesto, gehakte pistachenoten en wat citroenrasp. Serveer met brood.

Maak ook: Koninklijk lentegerecht: lamskroon in kruidenkorst met asperges

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content