Waterkersemulsie met “Petit gris”
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
20 Slakjes “Petit gris” (kan je al gaar vinden in een potje gekookt in een courtbouillon)
Soepje waterkers40g aardappel
75 g ajuin
30 g wit van prei
20 g boter
90 g waterkers
50 g spinazie
1/2 dl room
1/2 l kippenbouillon
Stoof de groentjes aan in 20g boter en bevochtig met de bouillon. Laat garen tot de groentjes gaar zijn. In de andere 20g boter stoof je de spinazie en de waterkers enkele seconden. Voeg de 2 bij elkaar en mix. Duw door een fijne zeef en voeg de room er aan toe.
De slakjes uit de courtbouillon halen, ze even op bakken met een beetje boter en afwerken met gehakte sjalot en wat gehakte platte peterselie.
De slakjes in een diep bordje dresseren en dan er het soepje op gieten.
Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier