Walnotenbrood met gedroogde vijgen
Voor 1 brood:
Voor 1 brood:
375 g bloem
100 g roggemeel
1 el gedroogde gist
1 tl grof zeezout
3,75 dl water
125 g walnoten, grof gehakt
200 g gedroogde vijgen, grof gehakt
Meng de bloem, het roggemeel, de gist en het zout in een grote kom. Voeg het water toe en meng tot een glad deeg. Draai uit op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed er de walnoten en vijgen onder. Vorm een bal van het deeg en leg in een grote kom. Dek af met een schone doek en laat 1 u. rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Vorm nadien een langwerpig brood van het deeg en leg in een licht ingevette bakvorm van 10 cm bij 20 cm. Dek af met een doek en laat nog 1 u. rijzen.
Verwarm de oven voor op 250°C. Schuif het brood in de oven en zet de oventemperatuur lager tot 200°C. Bak 25 min. tot het brood hol klinkt als je er onderaan op klopt.
Laat afkoelen op een rooster en eet nadien met gerijpte hoevekaas.
Tip: door de oventemperatuur zo hoog mogelijk voor te verwarmen, zal het brood nog extra rijzen tijdens het bakken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier