Vogelnestjes met tomatensaus
13-01-2016, 17:15
Bijgewerkt op: 21-10-2023, 17:17
Vogelnestjes met tomatensaus zijn snel klaar, eenvoudig, lekker en attractief. Hiermee maak je niet alleen de kinderen blij.
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 600 g gemengd gehakt (varken-rund)
- 1 eierdooier
- 6 el paneermeel
- witte peper en zout
- 5 dl passata (gekruid met peper en zout)
- verse frieten met mayonaise
Bereiding
- Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze nadien.
- Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
- Wikkel de eieren in het gehakt en maak er stevige ballen van.
- Bak de vogelnestjes in 10 minuten goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 °C. Laat nadien uitlekken en snijd overlangs in tweeën.
- Warm de passata op en serveer bij de vogelnestjes. Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier