Vogelnestjes met tomatensaus

Vogelnestjes
© Getty

Vogelnestjes met tomatensaus zijn snel klaar, eenvoudig, lekker en attractief. Hiermee maak je niet alleen de kinderen blij.

Voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 600 g gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 eierdooier
  • 6 el paneermeel
  • witte peper en zout
  • 5 dl passata (gekruid met peper en zout)
  • verse frieten met mayonaise

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze nadien.
  2. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
  3. Wikkel de eieren in het gehakt en maak er stevige ballen van.
  4. Bak de vogelnestjes in 10 minuten goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 Ā°C. Laat nadien uitlekken en snijd overlangs in tweeĆ«n.
  5. Warm de passata op en serveer bij de vogelnestjes. Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content