Vogelnestjes met bonen in tomatensaus

© Getty
Voor 4 personen
  • 600g varkensgehakt
  • 8 kwarteleitjes
  • 200g gedroogde witte bonen
  • 3 dl vloeibare tomatenpuree
  • 1 sjalotje
  • 1 koffielepel boter of olie
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • frituurolie
Bereiding
  1. Laat de bonen een nacht weken in water. Giet ze af, overgiet ze met vers water. Breng aan de kook, schuim af en laat op een zacht vuur in 35 tot 40 minuten gaarkoken.
  2. Kook de kwarteleitjes hard in 4 tot 5 minuten. Laat ze afkoelen. Pel ze.
  3. Kruid het gehakt met nootmuskaat, peper en zout. Rol er 8 balletjes van, met in het midden een kwarteleitje. Druk het gehakt goed aan. Rol de balletjes door paneermeel.
  4. Giet de gare bonen af. Stoof de gesnipperde sjalot aan in wat boter of olie. Schenk er de tomatenpuree bij. Kruid en laat op een zacht vuur tot tegen de kook aan komen. Voeg er de bonen aan toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.
  5. Bak de vogelnestjes 3 tot 4 minuten in hete frituurolie (150Ā°C). Gebruik geen frituurmandje, maar schep de balletjes met een schuimspaan in en uit de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de vogelnestjes met de bonen in tomatensaus en gekookte of gestoomde aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content