Vlaamse karbonade met bruine Leffe
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Abdijbier zoals bruine Leffe combineert uitstekend met landelijke stoofschotels zoals deze Vlaamse karbonade.
Voor 4 personen
- 1 kg stoofvlees
- 1 l bruine Leffe (of ander bruin abdijbier)
- 6 uien
- 1 snede bruin brood
- 1 takje tijm,
- 1 blaadje laurier
- 1/2 bosje peterselie
- 15 g bloem (tarwebloem)
- 1 el bruine suiker
- 1 cl azijn
- 2 el mosterd
- 50 g boter (bakboter)
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.
- Stoof ook de zes uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel) die in de oven kan. Voeg een eetlepel bloem toe en roer alles goed om.
- Overgiet met het bier tot aan de rand van de stoofinhoud. Voeg dan de tijm, laurier, nootmuskaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.
- Leg na een uurtje zacht pruttelend stoven de snede bruin brood met een flinke laag mosterd op het vlees. De totale stoofduur van de Vlaamse karbonade met bruine Leffe bedraagt anderhalf uur tot twee uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier