Voor 4 personen
- 2 zeekreeften van 500 g
- 3 g zout
- 70 g suiker
- 50 g tomatenpuree
- 0,4 dl Chinese rijstwijn of witte wijn
- 5 dl kippenbouillon
- 0,4 dl arachideolie
- 60 g verse gember, in kleine sneden (4×2 cm)
- 6 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- 4 el aardappelmeel
- 40 g pijpajuin – stukken van 4 cm
Bereiding
- Bereid de saus: neem een kom en voeg zout, suiker, tomatenpuree, rijstwijn en kippenbouillon toe.
- Snijd de kreeften middendoor, verwijder de ingewanden en spoel de lichamen onder de kraan. Snijd de kreeften in stukken.
- Verwarm het vet in een frituur tot 180 °C en frituur de stukken gedurende 1,5 minuut. Laat ze uitlekken.
- Verwarm de olie in de wok, voeg gember en knoflook toe en laat alles 1 minuut bakken. Voeg de saus toe, breng aan de kook, en doe de stukken zeekreeft bij de saus. Laat de kreeft koken tot de saus gedeeltelijk is ingekookt. Dik met aardappelmeel. Voeg de pijpui toe, roer alles nog 20 seconden op het vuur om en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier