Voor 4:
8 sneden oud brood
2 eieren
2 dl melk
50 g suiker
50 g boter
Poedersuiker
Vanillesaus:
twee eierdooiers
1 el suiker
2 tl aardappelzetmeel
4 dl melk
1 el vanillesuiker
1 dl slagroom (facultatief)
En verder:
1 appel, in plakjes
250 g bramen (vers of diepvries)
100 g geschaafde en gebakken amandels
Bereid de vanillesaus: meng in een pan alle ingrediƫnten, met uitzondering van de vanillesuiker en de room. Zet op het vuur en verwarm al kloppend. Blijf kloppen tot de saus gebonden is. Giet in een kom en laat al kloppend afkoelen. Voeg de vanillesuiker toe aan de koude saus en spatel er, indien gewenst, geklopte room door.
Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Klop de eieren los met de melk en de suiker. Dip de sneden brood langs beide kanten even in het mengsel. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met wat poedersuiker.
Serveer met bramen en plakjes appel en enkele lepels koude vanillesaus. Bestrooi met geschaafde amandelen. Ook lekker met een bolletje ijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier