Verloren brood met mascarpone en perzikensaus
Voor 4:
Voor 4:
3 perziken
water
50 g boter
75 g suiker
nootmuskaat
2 kaneelstokken
4 el mascarpone
de fijngeraspte zeste van 2 citroenen
3 el suiker
8 dikke sneden witbrood (ongeveer 1,5 cm dik)
melk
3 losgeklopte eieren
boter
Snij perziken in kleine stukken en doe met een scheut water, de boter en de suiker in een pan. Kruid met nootmuskaat en voeg de kaneelstokken toe. Laat gedurende 35 min stoven. Verwijder de kaneel en mix tot een dikke saus.
Meng de mascarpone met de citroenzeste en de suiker. Smeer op de sneden witbrood. Maak “boterhammen”: kleef telkens twee sneden brood met de mascarponecrème binnenin tegen elkaar. Dompel eerst onder in de melk en daarna in de losgeklopte eieren en bak goudbruin in boter. Snij in driehoeken en serveer met de perzikensaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier