Velouté van groene asperges met gerookte zalm

Velouté van groene asperges met gerookte zalm

Een fluweelzachte velouté van groene asperges die je afwerkt met reepjes gerookte zalm. Succes gegarandeerd!

Voor 4 personen
  • 500 g groene asperges
  • 1 kleine ui
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • 20 g bloem
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 dl melk
  • 1,5 dl zure room
  • 4 plukjes kervel voor de afwerking
Bereiding
  1. Breek de houtige uiteinden van de groene asperges af. Kook de asperges 10 minuten in 1 liter kokend gezouten water. Giet af, maar vang het kookvocht op. Verfris de asperges onder koud stromend water en snijd in stukken.
  2. Pel en snipper de ui en de sjalot. Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui en de sjalot 2 minuten al roerend. Meng er de bloem door en giet er al roerend het kookvocht van de asperges bij. Voeg ook de versneden asperges toe en laat nog 10 minuten koken.
  3. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes. Haal de pan met asperges van het vuur, voeg de melk toe en mix de soep glad met een staafmixer. Kruid met peper en zout en zet de pan weer op laag vuur. Voeg de zure room toe en warm de soep zachtjes op zonder te laten koken.
  4. Schep de velouté in kommen, voeg de reepjes gerookte zalm toe en werk af met plukjes kervel. Kruid met een draai van de pepermolen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content