Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 coeur de boeuf-tomaten
  • enkele takjes peterselie
  • 4 lente-uien
  • 2 paarse wortelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ciderazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • vijfbessenpeper
  • 1 el kappers
  • eetbare bloemen en rucola voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de tomaten en droog af, ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes. Kruid met zout en laat enkele minuten trekken in een vergiet.
  2. Spoel de peterselie en dep droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Pel de lente-uien en snij fijn. Schil en rasp de wortelen.
  3. Roer de olijfolie, de ciderazijn en de tomatenpuree door elkaar in een kom. Kruid met vijfbessenpeper en zout. Voeg de groenten, de fijngehakte peterselie en de kappers toe en meng grondig.
  4. Verdeel de tomatentartaar over borden met behulp van metalen ringen. Werk af met eetbare bloemen en rucola. Zet koel weg alvorens te serveren.
Voor 4 personen: