Varkensrollade met pijnboompitten en tijm
Ingrediënten – voor 4 à 6:
Ingrediënten – voor 4 à 6:
1,5 kg varkensgebraad om op te rollen
250 g plattekaas
75 g zongedroogde tomaten op olie
100 g pijnboompitten
1 bosje tijm
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 el honing
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het varkensgebraad open en besmeer met de plattekaas.
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak fijn. Spoel de tijm, zwier droog en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook en snipper fijn.
Strooi twee derde van de fijngehakte tijm en van de pijnboompitten over de plattekaas, voeg de zongedroogde tomaten en de knoflook toe, kruid met peper en zout. Rol het varkensgebraad op en maak vast met houten prikkers.
Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het opgerolde varkensgebraad rondom goudbruin. Giet er een scheut water bij en zet 45 minuten in de oven. Draai het varkensgebraad meerdere keren om tijdens het bakken.
Meng de rest van de fijngehakte tijm en de pijnboompitten met de honing. Lepel over het varkensgebraad tijdens de laatste 20 minuten van de baktijd; draai het varkensgebraad niet meer om.
Versnij het gebraad vlak voor het serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier