Je hebt geen ijsmachine nodig om zelf roomijs te maken. Laat je mengsel opstijven in de diepvries en serveer het met coulis van rode vruchten, chocoladesaus of kastanjecrème.
Voor 6-8 personen
2 grote kant-en-klare meringues
8 eierdooiers
180 g suiker
250 g zure room
2 vanillestokjes
30 g boter
Bereiding
1. Verkruimel de meringues. Klop de eierdooiers op met de suiker en de zure room. Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes en roer ze onder de crème. Meng er voorzichtig de meringuekruimels onder.
2. Beboter een soufflévorm en bestrooi met suiker. Schep er de vanillecrème in en zet 12 uur in de diepvriezer om op te stijven. Om het roomijs makkelijker uit te draaien, zet je de vorm even in warm water.
3. Snijd het roomijs in plakken en serveer met een coulis van rode vruchten, chocoladesaus of kastanjecrème.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier