Vanille-ijs
10-06-2011, 08:16
Bijgewerkt op: 30-06-2024, 12:14
Vanille-ijs is altijd lekker. Maar je kunt er ook tuttifrutti van maken of andere varianten. Laat de ijsmachine maar draaien.
Voor 6 tot 8 personen
- 6 dl dagverse melk
- 5 dl verse room
- 1 dl melk
- 2 stokjes vanille
- 12 eierdooiers
- 340 g S2-suiker
Bereiding
- Snijd de stokjes vanille over de lengte doormidden. Voeg 1 dl melk toe en verhit. Haal op het kookpunt van het vuur en laat 10 minuten trekken.
- Klop de eierdooiers samen met 170 g suiker enkele minuten lang. Verhit de room samen met 170 g suiker tot 40 °C. Voeg de geklopte eiderdooiers toe en verhit verder tot 80 °C.
- Haal 6 dl verse melk uit de koelkast en schenk deze hoeveelheid rechtstreeks in het hete mengsel. Het kookproces wordt zo ineens onderbroken. Verwerk in de ijsmachine tot vanille-ijs.
Van deze bereiding kan ook tuttifrutti-ijs worden gemaakt. Meng hiervoor 400 g gekonfijte vruchten door het opstijvende vanilleijs, zoals kersen in meerdere kleuren, schilletjes van sinaasappel en cederappel, ananas en zelfs engelkruid… Strooi in de draaiende ijsmachine
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier