Vanille-ijs is altijd lekker. Maar je kunt er ook tuttifrutti van maken of andere varianten. Laat de ijsmachine maar draaien.
Voor 6 tot 8 personen
- 6 dl dagverse melk
- 5 dl verse room
- 1 dl melk
- 2 stokjes vanille
- 12 eierdooiers
- 340 g S2-suiker
Bereiding
- Snijd de stokjes vanille over de lengte doormidden. Voeg 1 dl melk toe en verhit. Haal op het kookpunt van het vuur en laat 10 minuten trekken.
- Klop de eierdooiers samen met 170 g suiker enkele minuten lang. Verhit de room samen met 170 g suiker tot 40 °C. Voeg de geklopte eiderdooiers toe en verhit verder tot 80 °C.
- Haal 6 dl verse melk uit de koelkast en schenk deze hoeveelheid rechtstreeks in het hete mengsel. Het kookproces wordt zo ineens onderbroken. Verwerk in de ijsmachine tot vanille-ijs.
Van deze bereiding kan ook tuttifrutti-ijs worden gemaakt. Meng hiervoor 400 g gekonfijte vruchten door het opstijvende vanilleijs, zoals kersen in meerdere kleuren, schilletjes van sinaasappel en cederappel, ananas en zelfs engelkruid… Strooi in de draaiende ijsmachine