Vanille-ijs met rode vruchten, gekarameliseerde perziken en frambozensaus
09-06-2011, 14:36
Bijgewerkt op: 08-06-2024, 15:53
Nodig voor vier personen
- 4 bollen vanille-ijs
- 150 g bosaardbeien
- 100 g braambessen
- 2 perziken (of gele nectarines)
- 150 g frambozen
- 150 g bosbessen
- 100 g aalbessen
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 dl Grand Marnier
- 300 g frambozen voor de saus
- 100 g suiker
Bereiding
- De saus bereiden: 300 g frambozen opwarmen met 100 g suiker, pureren, eventueel indikken met maïszetmeel en laten afkoelen.
- De perziken schillen, in plakjes snijden en in boter en suiker laten karameliseren. Overgieten met sinaasappelsap. Het vuur hoog draaien, en flamberen met likeur.
- Leg in ieder bord een bol ijs. Leg de rode vruchten rond het vanille-ijs en de plakjes perzik rond de vruchten. Overgiet met de frambozensaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier