Uientaartjes met gekaramelliseerde peren, brie en walnoten

uientaartjes
© Getty

Deze uientaartjes vormen een mooie combinatie van smaken. Op een bladerdeegtaartje leg je een laagje gefruite uien, daarop gekaramelliseerde peren, een plakje brie en enkele walnoten.

Voor 4 personen
  • 50 g boter, plus een klontje voor de peren
  • 3 el olijfolie
  • 3 grote uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 rijpe maar stevige peren
  • 2 tl suiker
  • 4 plakjes brie
  • 25 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • peper en zout
Bereiding
  1. Smelt 50 g boter en de olijfolie in een pan en snijd de uien in dunne plakjes. Voeg de uien, samen met 1 el water toe aan de pan, dek af en fruit 30 min. op een laag vuur tot de uien zacht zijn. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 30 min. fruiten tot de uien mooi goudbruin zijn. Kruid naar smaak, hak de rozemarijn fijn en roer onder de uien. Laat afkoelen tot lauw.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in 4 rechthoeken van 8 cm bij 15 cm. Leg op de bakplaten. Spreid de uiencompote uit over het deeg. Schil de peren, verdeel in vieren en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd het vruchtvlees in plakjes en bak deze op een hoog vuur in een klontje boter met de suiker. Schik op de uien. Leg de brie op de peren.
  4. Bak de uientaartjes 15 minuten in de oven. Werk af met de walnoten en serveer, indien gewenst met een pittige raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content