De Thaise keuken naar je eigen eetkamer halen doe je best met het recept van een Thaise chef. Wij vroegen aan chef Kenika van restaurant Paaksoi om enkele authentieke recepten, zoals deze kai pad med ma-muang, oftwel gewokte kip met cashewnoten.
De Thaise keuken is ontzettend verrassend en veelzijdig. Dat weet ook journalist en kenner Leila Rasson, die zelf 90 procent van de tijd Aziatisch kookt. Wil je zelf weten wat de Thaise keuken zo bijzonder maakt? Lees dan hier haar uiteenzetting. Laat je het werk liever over aan een professional? Dan vind je hier haar favoriete Thaise restaurants in Vlaanderen en Brussel.
Voor 2 personen. Serveer met vers gestoomde jasmijnrijst.
300 g kippenfilet
4 el tarwebloem
1 tl zout
1 tl peper
1 Spaanse groene peper
1 Spaanse rode peper
1 Spaanse gele peper
100 g cashewnoten
1 witte ui
3 lente-uitjes
4 el oestersaus
4 el lichte sojasaus
3 el Thaise chilipasta
2 el kristalsuiker
6 el arachideolie
eventueel 1 el seasoning sauce (een soort van Thaise ‘Maggi’)
1. Bak de cashewnoten kort in de pan.
2. Snijd de kipfilet in stukjes. Meng in een grote kom met de tarwebloem, peper en zout.
3. Laat 4 eetlepels olie in een wok heet worden en bak de kip gaar. Haal de kip uit de wok na het bakken. Als alternatief kun je de stukjes kip ook frituren.
4. Snijd de ui in stukjes van 1 op 1 cm. Snijd de Spaanse pepers doormidden en vervolgens in hapklare stukken. Bak de ui en pepers in 2 el olie in de wok.
5. Maak de saus: meng de sojasaus, oestersaus, chilipasta, suiker en eventueel de seasoning sauce.
6. Voeg de kip en de cashewnoten toe aan de groenten in de wok en giet de saus erover. Laat kort bakken.
7. Snijd de lente-ui schuin in fijne ringetjes. Strooi over het gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier