Tortilla met tomaat en spek, flapjacks met banaan en abrikozen
30-08-2012, 14:35
Bijgewerkt op: 28-04-2024, 17:52
Voor 2 personen
- 3 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 50 g gerookte spekblokjes
- 100 g nieuwe aardappelen in de schil, in blokjes
- 6 grote eieren
- 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 el fijngehakte basilicum
- 25 g versgeraspte parmezaan
- zwarte peper
Flapjacks (12 stuks)
- 125 g boter
- 3 el zonnebloemolie
- 125 g demerarasuiker
- 2 el gouden stroop
- 1/4 tl gemalen kaneel
- 50 g bananenchips
- 50 g gedroogde abrikozen
- 200 g havervlokken
Bereiding
- Verwarm de grill voor, op matige stand. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan (20 cm) en fruit de ui en het spek. Kook intussen de aardappelen 5 minuten in kokend gezouten water. Laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los en voeg de aardappelen, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan toe. Kruid met peper. Giet in de pan en bak een vijftal minuten tot de onderkant mooi gebruind is. Schuif de tortilla onder de grill tot ook de bovenkant gaar is. Schuif op een bord en laat afkoelen. Snij in 4 porties. Geef er groene sla bij.
- Flapjacks: verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige bakvorm in. Smelt de boter, olie, suiker, stroop en kaneel op laag vuur. Haal van het vuur. Snij de bananenchips en abrikozen in stukjes. Voeg samen met de havervlokken toe aan de pan. Roer door elkaar en giet in de bakvorm. Druk goed aan en bak 20 minuten in de oven tot het baksel bruin kleurt langs de randen.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel in 12 porties met een scherp mes en laat verder afkoelen. Haal uit de vorm en bewaar in een luchtdichte doos.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier