Tortilla brava

© Getty

De saus wordt in Spanje traditioneel geserveerd bij patatas bravas, gefrituurde aardappelen met pikante mayonaise.

Voor 4 personen
  • 2 grote aardappelen
  • 1 kleine ui
  • olijfolie
  • 6 losgeklopte eieren
  • gemengde sla
  • mayonaise
  • pimentonpoeder
Bereiding
  1. Snij de aardappelen in dobbelstenen en snij de ui fijn. Bak samen in olijfolie tot ze licht beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de losgeklopte eieren. Kruid met peper en zout en doe in dezelfde pan. Bak de onderkant van de tortilla goudbruin.
  2. Draai de tortilla met behulp van een bord om en doe opnieuw in de pan. Bak nu de andere kant goudbruin. Serveer warm of koud als tapa, met wat gemengde sla erbij en de saus (mayonaise met pimentonpoeder).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content