Benodigdheden voor 2 ommeletjes

2 aubergines; 4 eieren; peper en zout; olie om in te bakken; een handvol lente-ui, gesnipperd; vissaus, om te serveren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C en zet de grill aan. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg ze in hun geheel op een bakplaat in het midden van de oven. Laat 30 à 40 minuten garen en donker worden onder de grill tot ze volledig zacht zijn. Laat afkoelen en haal voorzichtig de schil van de aubergine terwijl je zorgt dat de aubergine in één stuk blijft.

Klop de eitjes los in een kom en voeg peper en zout toe. Maak de aubergine plat met een vork, zodat je de vorm behoudt maar het vruchtvlees uitspreidt in een dunne laag. Laat een antiaanbakpan heet worden op het vuur met een beetje olie. Dip de aubergine in het losgeklopt ei en bak in de pan goudbruin. Lepel nog een beetje eiermengsel op de bovenkant en draai om tot ook die kant goudbruin gebakken is. Herhaal met de tweede aubergine. Serveer met gesnipperde lente-ui en vissaus. Lekker met een kom witte rijst.

Benodigdheden voor 2 ommeletjes2 aubergines; 4 eieren; peper en zout; olie om in te bakken; een handvol lente-ui, gesnipperd; vissaus, om te serverenBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 180°C en zet de grill aan. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg ze in hun geheel op een bakplaat in het midden van de oven. Laat 30 à 40 minuten garen en donker worden onder de grill tot ze volledig zacht zijn. Laat afkoelen en haal voorzichtig de schil van de aubergine terwijl je zorgt dat de aubergine in één stuk blijft.Klop de eitjes los in een kom en voeg peper en zout toe. Maak de aubergine plat met een vork, zodat je de vorm behoudt maar het vruchtvlees uitspreidt in een dunne laag. Laat een antiaanbakpan heet worden op het vuur met een beetje olie. Dip de aubergine in het losgeklopt ei en bak in de pan goudbruin. Lepel nog een beetje eiermengsel op de bovenkant en draai om tot ook die kant goudbruin gebakken is. Herhaal met de tweede aubergine. Serveer met gesnipperde lente-ui en vissaus. Lekker met een kom witte rijst.