Tomatensoep met kokos

Tomatensoep met kokos

Met tomatensoep met kokos – tomaten in een combinatie van kokosmelk, sinaasappelsap en bouillon – ga je voor een meer Oosterse versie van deze klassieker.

Voor 4 personen
  • 500 g rijpe tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 cl groentebouillon
  • 40 cl kokosmelk
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 lente-uien
  • een snuifje gemalen koriander
  • olijfolie gearomatiseerd met sinaasappel (of fruitige olijfolie) voor de afwerking
Bereiding

1. Was de tomaten en snijd in stukken. Schil de sjalot, de knoflook en de wortel en hak fijn.

2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit de aromaten glazig. Besprenkel met de suiker en laat licht karamelliseren.

3. Voeg de versneden tomaten en de tomatenpuree toe. Giet er de groentebouillon, de kokosmelk en het sinaasappelsap bij. Breng aan de kook, dek de pan half af en laat 15 minuten pruttelen.

4. Maak de lente-uien schoon en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de lente-uien glazig.

5. Mix de soep glad. Voeg eventueel wat groentebouillon toe of laat nog even inkoken tot de gewenste consistentie bereikt is. Kruid met peper, zout en gemalen koriander.

6. Schep de tomatensoep met kokos in kommen en schik er de gefruite lente-uien op. Kruid met peper en werk af met enkele druppels gearomatiseerde olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content