Voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 6 stengels citroengras
- 4 korianderwortels
- 6 plakjes gember
- 2 limoenblaadjes
- 1 kg tomaten
- 300 gram zeeduivel
- sesamolie
- peper en zout
- 3 dl kokosmelk
- koriander
Bereiding
- Hak uien, knoflook, peper, 1 stengel citroengras, korianderwortels en tomaten fijn. Fruit alles (behalve de tomaten) in olie.
- Voeg gember, limoenblaadjes, 1 gekneusde citroengrasstengel, tomaten en 5 dl water toe en kook 20 minuten.
- Snij de vis in blokjes en rijg aan citroengras. Bestrijk met sesamolie en kruid.
- Pureer de soep zonder limoenblaadjes en citroengras, zeef en voeg kokosmelk en koriander toe. Bak de vis en serveer met de tomatensoep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier