Tomatensoep met balletjes
14-01-2016, 10:55
Bijgewerkt op: 22-10-2023, 14:52
Deze heerlijke tomatensoep met balletjes maak je in een oogwenk. Een klassieker waarvan iedereen blij wordt.
Voor 4 personen
- 2,5 l blanke fond of gevogeltebouillon
- 1 fijngesneden preiwit
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 1 fijngehakte ui
- 1 kruidentuiltje
- 5 grofgehakte grote vleestomaten
- 1 el tomatenpuree
- peper en zout
Voor de balletjes
- 100 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund)
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- peper en zout
Bereiding
- Breng de fond of bouillon aan de kook.
- Voeg de prei, selderij, ui, het kruidentuiltje, de tomaten en tomatenpuree toe en laat 20-30 min. zacht koken. Roer regelmatig.
- Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de balletjes tijdens het koken van de soep. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, kruid met peper en zout en rol tot kleine balletjes.
- Pocheer deze gaar in water, giet af en laat uitlekken.
- Serveer de balletjes in de tomatensoep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier