Tomatensalade met parmezaan en radijsscheutjes
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 12 trostomaten
- schilfers parmezaan
- 50 gram radijsscheutjes
- 2 versnipperde sjalotjes
- een teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- peper en zout
Bereiding
- De trostomaten kort in kokend water dompelen, verfrissen in koud water en van de huid ontdoen. De tomaten met een tomatenmesje in zeer dunne plakken snijden. Het teentje knoflook pellen.
- Een slakom inwrijven met knoflook. De plakjes tomaat in de kom doen en bestrooien met versnipperde sjalot.
- De dressing samenstellen: olijfolie, witte-wijnazijn, peper en zout mengen en over de tomaten gieten.
- De tomaten in de dressing wentelen en een twintigtal minuten laten staan.
- De tomatensalade over vier borden verdelen, bestrooien met schilfers parmezaan en versieren met toefjes radijsscheuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier