Tomatensalade met parmezaan en radijsscheutjes

© Getty

Voor 4 personen
  • 12 trostomaten
  • schilfers parmezaan
  • 50 gram radijsscheutjes
  • 2 versnipperde sjalotjes
  • een teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
Bereiding
  1. De trostomaten kort in kokend water dompelen, verfrissen in koud water en van de huid ontdoen. De tomaten met een tomatenmesje in zeer dunne plakken snijden. Het teentje knoflook pellen.
  2. Een slakom inwrijven met knoflook. De plakjes tomaat in de kom doen en bestrooien met versnipperde sjalot.
  3. De dressing samenstellen: olijfolie, witte-wijnazijn, peper en zout mengen en over de tomaten gieten.
  4. De tomaten in de dressing wentelen en een twintigtal minuten laten staan.
  5. De tomatensalade over vier borden verdelen, bestrooien met schilfers parmezaan en versieren met toefjes radijsscheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content