Tomatengeleitjes met garnalendressing
Voor 4:
Voor 4:
1/2 (rode) ui, fijngesnipperd
1 kleine teen knoflook, geperst
1 el olijfolie
5 dl tomatensap
1 tl suiker
1 tl sambal
6 gelatineblaadjes van 2 g elk, geweekt in koud water
3 el fijngesneden geroosterde paprika
1 el fijngehakte koriander
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte basilicum
1 el dragonazijn
beboterde toast, om te serveren
peper en zout
VOOR DE GARNALENDRESSING:
2 el mayonaise
1 el citroensap
1/4 tl kerriepoeder
1 tl mangochutney
1 el fijngehakte peterselie
100 g gepelde Noordzeegarnalen
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg het tomatensap, de suiker en sambal toe, kruid met peper en zout. Laat 10 min. inkoken op een laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe; roer tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot lauw en giet in een blender.
Voeg de geroosterde paprika en kruiden toe. Mix fijn, giet in vormpjes en zet koel weg om op te stijven. Maak de dressing: roer alle ingrediënten, behalve de garnalen, onder elkaar. Schep er dan de garnalen onder. Haal de geleitjes uit de vorm en schik op borden. Serveer met de garnalendressing en geef er beboterde toast bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier