Voor 4:

200 g mooie rijpe tomaten

200 g ontpitte krieken

40 cl ahornsiroop

60 g fijne suiker

sap van 1/2 citroen

200 ml water

4 el extra vierge olijfolie

sap van 1/2 limoen

peper uit de molen

4 el citroentijm

Leg de tomaten enkele minuten in kokend water, laat schrikken en ontdoe van hun schil. Snij in stukken en doe samen met de krieken en twee eetlepels water in een steelpan. Breng langzaam aan de kook tot de vruchten zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer met een blender. Voeg ahornsiroop, suiker, citroensap en water in een steelpan en laat zachtjes koken. Laat afkoelen. Meng de vruchtenpuree met het afgekoelde suikerwater. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dik wordt. Meng 4 el olijfolie met 1 el limoensap, voeg peper en citroentijm toe. Doe dit mengsel in een bak, maak een laag van 1 mm dik. Laat hard worden in de diepvries. Dien de sorbet op met schilfers citroentijmolie.

Voor 4:200 g mooie rijpe tomaten200 g ontpitte krieken40 cl ahornsiroop60 g fijne suikersap van 1/2 citroen200 ml water4 el extra vierge olijfoliesap van 1/2 limoenpeper uit de molen4 el citroentijmLeg de tomaten enkele minuten in kokend water, laat schrikken en ontdoe van hun schil. Snij in stukken en doe samen met de krieken en twee eetlepels water in een steelpan. Breng langzaam aan de kook tot de vruchten zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer met een blender. Voeg ahornsiroop, suiker, citroensap en water in een steelpan en laat zachtjes koken. Laat afkoelen. Meng de vruchtenpuree met het afgekoelde suikerwater. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dik wordt. Meng 4 el olijfolie met 1 el limoensap, voeg peper en citroentijm toe. Doe dit mengsel in een bak, maak een laag van 1 mm dik. Laat hard worden in de diepvries. Dien de sorbet op met schilfers citroentijmolie.