Tom Rim – Vietnamese scampi’s met tomatensaus
-
Difficulty
Easy
Geniet van deze lekkere oosterse wokschotel met veel groenten en lekkere scampi’s, Tom Rim.
Voor 4 personen
- 12 scampi’s
- 1 el vissaus
- 2 tl suiker
- 1/2 tl gepureerde rode pepers (in de handel te koop)
- 1 ui, in plakken
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 stuk gember, in fijne plakken
- 6 verse tomaten, in blokjes
- 2 tl geconcentreerde tomatenpuree
- 1 kop gevolgeltebouillon (1 blokje)
- 2 preistengels met groen
- 1 tl sojaolie
- 1 tl chilisaus
- 2 tl vissaus
Bereiding
- Haal de scampi’s uit hun jasje, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal. Laat ze twee uren in de marinade rusten.
- Leg de preibladen plat op een snijplank en snijd ze in stukjes. Verwarm een pan of wok op groot vuur, voeg de sojaolie, een glas water, ui, knoflook en gember toe en laat 2 minuten op groot vuur koken. Doe de tomaten, de tomatenpuree en de bouillon in de pan, dek af en laat drie minuten koken. Doe de scampi’s en de marinade in de pan en laat een minuut koken.
- Voeg chilisaus toe naar wens, en breng vervolgens op smaak met twee theelepels vissaus. Doe de preistukjes bij de bereiding, dek de pan af en laat de Tom Rim nog 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en dien de scampi’s op met rijst.
Tip: de scampi’s kun je vervangen door witte vis, zoals kabeljauw.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier