Toast met twee soorten ham en huisgemaakte tapenade
Voor 4:
Voor 4:
8 zeer fijne sneetjes gerookt spek
4 fijne sneetjes gekookte ham
4 fijne sneetjes rauwe ham
4 sneden bruin of wit brood (1,5 cm)
16 gedroogde tomaten in olijfolie
schilfers parmezaankaas
1 bosje rucola
Voor de tapenade:
8 à 10 ansjovissen in olie
1 geplet knoflookteentje
25 zwarte olijven type kalamata of niçoise
6 à 10 cl olijfolie
Haal voor de tapenade de verschillende ingrediënten door de groentezeef terwijl u de olijfolie toevoegt, zodat u een dikke, smeerbare brij krijgt. Grill de sneetjes brood, indien mogelijk op een gietijzeren grill, totdat het patroon goed zichtbaar is.
Grill vervolgens de gerookte spekreepjes lichtjes. Besmeer het brood met de tapenade en voeg dan de twee hamsoorten, het spek, de tomaten en de kaas toe. Geef er rucola bij en werk af met een scheutje olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier