Toast met gebakken bospaddestoelen
Bij dit typisch herfstgerecht met aardse smaken serveren we een Pomerol Château La Pointe ’97. Deze evenwichtige wijn boordevol rijp zwart fruit met mineralige toets is verkrijgbaar via www. delhaizewineworld.com
Bij dit typisch herfstgerecht met aardse smaken serveren we een Pomerol Château La Pointe ’97. Deze evenwichtige wijn boordevol rijp zwart fruit met mineralige toets is verkrijgbaar via www. delhaizewineworld.com
Voor 10:
10 dikke sneden stevig wit brood (2 cm dik)
5 gepelde teentjes knoflook
olijfolie extra vergine
1 kg gemengde bospaddestoelen
versgemalen zwarte peper en zout
enkele takjes peterselie
Voor de saus:
5 dl room
3 el wildglace
2 el port
2 koffielepels rode-bessengelei
Wrijf de sneden brood in met de gepelde knoflook en besprenkel met olijfolie. Bak krokant in een hete pan. Maak ondertussen de paddestoelen schoon. Bak ze kort maar hevig met een fijngehakt teentje knoflook in wat olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Meng de ingrediÔnten voor de saus en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Verdeel de toasts over de borden, schik er de paddestoelen op en lepel er de saus rond. Versier met fijngehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier